Matematik

Rente

30. november 2020 af Konsta (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Et bilfirma reklamerer med, at man ved afbetalingskøb hos firmaet kan slippe med en rente på 2,5% pr måned.

Omregn denne rentefod til årlig rente.

Er det ikke bare - 2,5%*12 ?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2020 af peter lind

Nej. (1+rm)12 = 1+rå hvor rm  er månedlig rente og rå er årlg rente


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2020 af mathon

                                    \small \begin{array}{lllll} 1+r_{\textup{\aa r}}=\left (1+r_{\textup{m\aa ned}} \right )^{12}\\\\ 1+r_{\textup{\aa r}}=1.025^{12}=1.34489\\\\ r_{\textup{\aa r}}=0.34489=34.5\% \end{array}


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.