Matematik

Sandsynlighedsregning, betinget sandsynlighed

01. december 2020 af Elliotalderson - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Kan nogle komme med hints til opgave a)?

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: sandsynlighed.PNG

Svar #1
01. december 2020 af Elliotalderson

Jeg havde i tanker om at isolere P(T), fordi P(T/A) er givet, men ved ikke rigtig om man får nogle oplysninger om P(A) (udover at 1% af befolkningen lider af allergien?)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2020 af peter lind

P(T=1) =  P(T=1|A=1)*P(A=1) + P(T=1|P(A=-1)P(A=-1) = ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2020 af janhaa

P(T=1) =  P(T=1|A=1)*P(A=1) + P(T=1|P(A=0)*P(A=0)

? ?


Svar #5
02. december 2020 af Elliotalderson

Men hvordan udregnes hhv P(A=1) P(A=0) og P(T=1/A=0) ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2020 af janhaa

#5 Men hvordan udregnes hhv P(A=1) P(A=0) og P(T=1/A=0) ?

P(A=1) = 0,01

P(A=0) = 0,99


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. december 2020 af peter lind

P(A=1) = 0,01) ifølge opgaven

P(A=0) =  1 - P(A)

P(T=1|A=0) =1- P(T=-1|A=0)


Svar #8
02. december 2020 af Elliotalderson

^P(T=1|P(A=0)*P(A=0)

mangler der ikke en parentes i det her regnestykke i har skrevet?

Hvordan kan P(T=1|P(A=0) dette desuden forstås? Skal det ikke være P(T=1|A=0)?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. december 2020 af peter lind

du har ret i det sidste du skriver


Svar #10
02. december 2020 af Elliotalderson

Sætter pris på hjælpen, hermed må P(T=-1) vel være lig 1-P(T=1)?

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. december 2020 af peter lind

ja


Svar #12
06. december 2020 af Elliotalderson

I opg b) og c), er det så oplagt at bruge bayes formel?


Svar #13
06. december 2020 af Elliotalderson

billede:

Vedhæftet fil:bayes.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #14
06. december 2020 af matemate

Ja man kan godt bruge Bayes' formel 


Svar #15
06. december 2020 af Elliotalderson

Jeg har et sidste spørgsmål til en anden opgave (d) hvor man skal bestemme sandsynligheden for at mindst 2 personer har fødselsdag på samme dag (også 10,20,50). Kan jeg få nogle hints?

Tak på forhånd

Vedhæftet fil:fødselsdag.PNG

Svar #16
06. december 2020 af Elliotalderson

jeg tror jeg har fanget den alligevel


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning, betinget sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.