Matematik

Skæringspunkt skal afleveres

02. december 2020 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.

Nogle der kan hjælpe mig med hvad skærringspunktet er og hvordan jeg regner det ud?

y-x=7

2y+x=11

Tak på forhånd :)


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2020 af math082r (Slettet)

du skal isolere x eller y i en af ligningerne.

f.eks:

y-x=7 bliver til:

y=x+7

og så skal du tage det ind på y's plads i den anden ligning og så løse den ligning for x, og så har du din x kordinat, så skal du bare gøre det samme med y.


Svar #2
02. december 2020 af Sofia0294

er det sådan?

x+7=2y+x=11?

I virkelig forvirret


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2020 af math082r (Slettet)

ok, siden du ved at den ligning hvor du har isoleret y er lig med y så kan du putte den ind i den anden formel så den lyde:

2*(x+7)+x=11

så er det muligt at løse fordi nu skal du løse for kun x i stedet for x og y

hvis du løser denne så giver den så din x-koordinat på skæringpunkter


Svar #4
02. december 2020 af Sofia0294

hvordan finder jeg så y? er det ved at så sætte x værdien ind ind i denne y-x=7?


Svar #5
02. december 2020 af Sofia0294

også isolere y værdien ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2020 af math082r (Slettet)

jo, det er en mulig måde at gøre det på


Svar #7
02. december 2020 af Sofia0294

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Skæringspunkt skal afleveres

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.