Matematik

Reducering af udtryk

05. december 2020 af Alrighty - Niveau: B-niveau

Hvordan kan x3*1/x reduceres til x2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2020 af ringstedLC

\begin{align*} x^3\cdot \frac{1}{x} &= \frac{x\cdot x\cdot \cancel{x}\cdot 1}{\cancel{x}}=x^2 \\ \text{eller}\\ x^3\cdot \frac{1}{x} &= \frac{x^3}{x^1}=x^3\cdot x^{-1}=x^{3\,+\,(-1)}=x^2 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2020 af mathon

                        \small \begin{array}{llllll} x^3\cdot \frac{1}{x}=x^3\cdot x^{-1}=x^{3+(-1)}=x^{3-1}=x^2 \end{array}


Svar #3
06. december 2020 af Alrighty

Ift. den nederste, hvordan kan det være, at x3*x-1 ikke giver 2x3-1=2x2 nu når der lægges et x til plus det opløftede?


Skriv et svar til: Reducering af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.