Matematik

Procentvis vækst / eksponentiel funktion

11. december 2020 af frederikfrandsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har fået tildelt denne her opgave, hvor jeg ikke helt ved hvilken formel jeg skal bruge. 

Befolkningstallet kan beskrives med funktionen ??(??) = 40 000 · 1.2 ?? , hvor ?? er antal år. Hvor mange procent vokser befolkningstallet med hvert år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2020 af StoreNord

f(x) = 40000 * 1.2x

f(x) = 40000 * 1.2{x}

1.2=1+\frac{r}{100}                    find r

Renteformelen


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2020 af Anders521

#0 Med en eksponentiel udvikling på formen  y = b·(1+ p/100 )x, kan procenttallet aflæses ved størrelsen p. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2020 af mathon

                \small \begin{array}{llllll} a=1.2=&1+0.20=100\%+20\%\\\\ \textup{alts\aa \ }\\& \textup{en \aa rlig stigning p\aa \ }20\% \end{array}


Skriv et svar til: Procentvis vækst / eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.