Matematik

fuldstændige reelle løsning til differentialligningen

12. december 2020 af minfarlugter (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogle der kan hjælpe med denne?

Vedhæftet fil: opgave 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2020 af MandenMedMangeHatte

Hvad har du problemer med?


Svar #2
12. december 2020 af minfarlugter (Slettet)

jeg vil gerne have forklaret vhordan man gør step by step.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2020 af AskTheAfghan

opgave 2.PNG


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2020 af AskTheAfghan

Her er nogle korte svar, som du selv må sætte dig ind i.

a) Det karakteristiske polynomium p, defineret ved p(λ) = λ2 - 10λ + 41, har rødderne λ = 5 ± 4i. Løsningen til differentialligningen bliver derfor y(t) = Ae5tcos(4t) + Be5tsin(4t), hvor A,B er reelle tal.

b) Gæt Zp(t) = Ke(3 + 2i)t som en partikulær løsning, hvor K er en konstant, der ønskes at finde. Da vil Zp''(t) - 10Zp'(t) + 41Zp(t) = ... = (16 - 8i)Ke(3 + 2i)t. Men, da den skulle være lig med 80e(3 + 2i)t, må K = 80/(16 - 8i) = ... = 4 + 2i.

c) Du har 80e3tsin(2t) = Im(80e(3 + 2i)t), så kan vi anvende et resultat fra b). Den partikulære løsning er altså yp(t) = Im(Zp(t)) = ... = 2e3tcos(2t) + 4e3tsin(2t). Hvis yhom betegner løsningen fra a), er den fuldstændige løsning nemlig   y(t) = yp(t) + yhom(t).


Skriv et svar til: fuldstændige reelle løsning til differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.