Matematik

Finde ligning for tangenten

13. december 2020 af Matgenius - Niveau: B-niveau
Hej jeg sidder og går igennem det her, men i punkt 4 er jeg i tvivl om hvorfor der kommer et •1 på bagefter -3 nogle der vil forklare, fordi for mig giver det kun mening at det ikke er med.
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2020 af ringstedLC

Det er blot for at tydeliggøre, hvordan der ganges ind i parentesen.


Svar #2
13. december 2020 af Matgenius

Hmmm, men forstår ikke hvor det kommer fra ?

Svar #3
13. december 2020 af Matgenius

Så det vil være korrekt uden det ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2020 af ringstedLC

#2 Hmmm, men forstår ikke hvor det kommer fra ?


\begin{align*} a\cdot (b+c) &= a\cdot b+a\cdot c \\ -3\cdot (x+1) &=-3\cdot x+(-3)\cdot 1 \\ &=-3x-3 \end{align*}

#3 Så det vil være korrekt uden det ?

Ja, da linje 5 er en direkte følge af linje 2. Linje 3 og 4 er lærebogens forklarende mellemregninger. Antallet af mellemregninger er altid et skøn, der baseres på niveauet.


Skriv et svar til: Finde ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.