Matematik

Maksimal profit og efterspørgsel funktion

14. december 2020 af Cudex - Niveau: Universitet/Videregående

Hej studieportalen, jeg sidder med en opgave hvor jeg skal finde den pris som giver den maksimale profit π.

Her er hvad jeg har at arbejde med:
Efterspørgsel funktion er  D(p) = A − ap   og c er produktionsomkostninger.

Jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal indsætte disse værdier i profitfunktionen.


Svar #1
14. december 2020 af Cudex

Hvis jeg husker rigtigt er profitfunktionen:
p = pris
y = hvor meget den producere

profit = p * y - omkostninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2020 af Anders521

#1 Det er korrekt. Profitten bestemmes som differensen virksomhedens omsætning R(y) og dens omkostninger C(y). 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2020 af Anders521

Rettelse i #2

Profitten bestemmes som differensen mellem virksomhedens omsætning R(y) og dens omkostninger C(y)


Skriv et svar til: Maksimal profit og efterspørgsel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.