Matematik

Differentiere

16. december 2020 af Maria199412 - Niveau: A-niveau
Hej,
Jeg forstår ikke, at når man differentiee med hensyn til tiden, at hvordan man kommer frem til det udtryk.
Vedhæftet fil: IMG_9602.PNG

Svar #1
16. december 2020 af Maria199412

Her er det andet billede
Vedhæftet fil:IMG_9603.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2020 af Anders521

#0 

Jeg forstår ikke, at når man differentiee med hensyn til tiden, at hvordan man kommer frem til det udtryk.

Hvilket udtryk? Hvad afhænger af t?

Her er det andet billede

Hvad skal vi med det andet billede?


Svar #3
16. december 2020 af Maria199412

K/L=sy-delta*k

Her skal man differentiere med tiden, hvor man får det:

k= K*l-L'K/L^2

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2020 af Anders521

#3 Udtrykket du skriver til sidst resultatet ved at bruge kvotientreglen på brøken K/L.  Reglen kan du ginde på denne hjemmeside.


Svar #5
16. december 2020 af Maria199412

Kan du vise hvordan man gør det? Eller fortælle den første step

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2020 af Anders521

#5 Prøv selv i første omgang og vis dine udregninger.


Svar #7
16. december 2020 af Maria199412

Skal man beuge denne her Formel?
Vedhæftet fil:IMG_9604.PNG

Svar #8
16. december 2020 af Maria199412

Jeg forstår ikke hvor t er. Der står man skal differentkeee med tiden

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. december 2020 af Anders521

#0 Den miderste, ja


Svar #10
16. december 2020 af Maria199412

Hvaf er f(x) og g(x) i mit tilfælde?

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. december 2020 af Anders521

#10 I dit tilfælde er f(x) = K(t) og g(x) = L(t)


Svar #12
16. december 2020 af Maria199412

Er det sådan:
Vedhæftet fil:IMG_9605.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #13
16. december 2020 af Anders521

#12 Ja! Rigtigt godt. Det er præcis det samme udtryk som du skrev i dit indlæg #3.


Svar #14
16. december 2020 af Maria199412

Men Når man differentiere k(t) får man så k' ?

Brugbart svar (0)

Svar #15
16. december 2020 af Anders521

#14 Ja, og k '(t) =  [ K '(t)·L(t) - L '(t)·K(t) ]/ L(t)2, ifølge dit billede vedhæftet i #1.


Svar #16
16. december 2020 af Maria199412

Hej jeg har lige et par spørgselsmål som er vedhæftet i dette her dokument.
Vedhæftet fil:IMG_9606.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #17
16. december 2020 af Anders521

#16 Bemærk, at Kt = ∑i=1N Kit, og dette er det samme som N·Kt, uden indexet i

Med Cobb-Douglas produktionsfunktionen Yt = ANβKitLit1-α , vil ∂Yt/∂Kit give det regne udtryk som der står, idet de variable, N og Lit holdes konstant. Men det virker underligt, at der på variable K og L er tilføjet indexet i. Med sådan en tilføjelse må der generelt forventes et sum- eller produkttegn, men sådanne er ikke inkluderet.


Svar #18
18. december 2020 af Maria199412

Hej jeg har et spørgselsmål hvordan kommer de frem til de steps følgende. Hvilke regneregler bruges der?
Vedhæftet fil:IMG_9614.PNG

Svar #19
18. december 2020 af Maria199412

Hvordan går man fra (1-b)*log(yit-1) til b*log(yit-1)?

Brugbart svar (0)

Svar #20
18. december 2020 af Anders521

#18

Hej jeg har et spørgselsmål hvordan kommer de frem til de steps følgende. Hvilke regneregler bruges der?

Der bruges formel nr. (88) i formelsamlingen.

#19

Hvordan går man fra (1-b)*log(yit-1) til b*log(yit-1)?

Det kan man ikke i ét trin. Først ganges log-faktoren i hvert led i ( 1 - b ). Dernæst trækkes log(yit-1) fra på begge sider af lighedstegnet. Stående på højresiden haves bl.a. - b·log(yit-1).


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.