Fysik

Antal optagede atomer

19. december 2020 af Planteelsker - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde ud af, hvor mange atomer en person har optaget. 

Jeg ved hvor mange gram af det givne atom, som person har optaget. Skal jeg så bare dividere antal optagede gram med atomets masse? Eller har avogadros konstant også noget med det at gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2020 af mathon

                      \small \begin{array}{lllll} N=\frac{m}{M}\cdot N_A \end{array}


Svar #2
19. december 2020 af Planteelsker

Er M = molarmasse? 

Hvis ja, hvordan skal jeg finde den molaremasse for en isotop? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2020 af mathon

I en isotoptabel.


Svar #4
19. december 2020 af Planteelsker

Måles unit i g/mol?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. december 2020 af mathon

                \small \frac{g}{mol}=\frac{u}{molekyle}


Svar #6
19. december 2020 af Planteelsker

Okay tak :) 


Skriv et svar til: Antal optagede atomer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.