Matematik

Er 1/4x det samme som

26. december 2020 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Er \tfrac{1}{4}x det samme som 1/4x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2020 af mathon

Ikke 1:(4x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. december 2020 af Jones2929

\frac{1}{4}x er det samme som \frac{1x}{4}, ikke 1/4x


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. december 2020 af ringstedLC

#0: Om brøkstregen er vandret eller på skrå spiller vel ingen rolle.

\begin{align*} \frac{1}{4}x &= 1/4\,x \end{align*}

Men:

\begin{align*} \frac{1}{4}x &\neq \frac{1}{4x} \\ \frac{1}{4x} &= 1/(4x) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. december 2020 af Capion1

Er det, af typografisk nødvendighed, kun muligt at anvende skrå brøkstreg, skal det gøres med
hjælpeparenteser, så ingen kan mistolke, hvad der skulle have stået.

1/4x er ok.    x/4 er ok.    1/4x er ikke ok.   (1/4)x er ok.    1/(4x) er ok.


Svar #5
26. december 2020 af Alrighty

#3 hvis man udregner 1/4x og x=2 vil man så sige 1/4x=1*2/4=2/4? Hvis ja, så virker det forvirrende, at x står efter 4 og ikke 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. december 2020 af ringstedLC

#5: Når nu #4 angiver, hvordan man skriver, så det ikke kan misforstås, så er det jo ikke særligt befordrende, at du bruger dén af fem noteringer, der ikke er ok. Hvis der menes:

\begin{align*} \tfrac{1}{4}x &= \tfrac{1}{4}\cdot 2\;,\;x=2 \\ &= \tfrac{1\,\cdot \,2}{4} \\ &= \tfrac{1}{2} \end{align*}

Vedr. din forvirring; du forvirres sikkert ikke over:

\begin{matrix} \text{En\,hel\,pizza}& \text{en\,halv\,pizza}& \text{en\,kvart\,pizza}& \\ \text{eller:}\qquad\qquad\qquad&\\ \text{En}\,\tfrac{1}{1}\,\text{pizza}& \text{en}\,\tfrac{1}{2}\,\text{pizza}& \text{en}\,\tfrac{1}{4}\,\text{pizza} \\ \text{men:}\qquad\qquad\qquad&\\ \text{En}\,\tfrac{1}{1}\,x& \text{en}\,\tfrac{1}{2}\,x& \text{en}\,\tfrac{1}{4}\,x \end{matrix}


Skriv et svar til: Er 1/4x det samme som

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.