Kemi

hjælp til kemiopgave søges

27. december 2020 af frederasmussen - Niveau: Universitet/Videregående

søger hjælp og forklaring til denne opgave

Hvis Ca2+ i en blodprøve måles til 4,5 mEq/L Ca2+, vil 25 mL af prøven indeholde ... Calcium

korrekt svar: 

2,24 mg


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2020 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll} 1\textup{ mEq Ca}^{2+}\textup{ = 20\;mg}\\\\ \left (4.5\textup { mEq Ca}^{2+} \right )\cdot \frac{25}{1000}=0.1125\;mEq\\\\ m=\left ( 0.1125\;mEq \right )\cdot \left (20\;\frac{mg}{mEq} \right )=2.25\;mg \end{array}


Svar #2
28. december 2020 af frederasmussen

Hvordan ved du, at 1 mEq Ca2+ = 20 mg?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. december 2020 af mathon

             \small \begin{array}{lllll} \textup{Den m\ae ngde}&\textup{metal, der erstatter 1 g syrebrint er }1\textup{ Eq metal.}\\\\& Ca\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow \;Ca(OH)_2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2\,_{\textit{(g)}}\\\\& \textup{40\;g Ca erstatter 2 g hydrogen}\\\\& \textup{20\;g Ca erstatter 1 g hydrogen}\\\\& \textup{1 Eq Ca er 20 g Ca}\\\\\\& \textup{1 mEq Ca er 20 mg Ca} \end{array}


Skriv et svar til: hjælp til kemiopgave søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.