Kemi

ladning og ligevægte

04. januar 2021 af Stjerneskud2016 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har en opgave hvor jeg skal skrive ligevægte og derefter den samlede ligning

Jeg er i tvivl om ligevægt 2 med ammoniak. SKla ladningen afstemmes med OH- når det er i basisk miljø eller skal ladning ikke afstemmes? Er det både en redoxreaktion og en ligevægt?

I den anden ligevægt med ammoniak skal det også afstemmes med OH-?

Vedhæftet fil: ladning og ligevægte.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2021 af mathon

Udgangspunktet er forkert:

                                              \small \begin{array}{llllll} Cu^{2+}\textup{ danner kobber \textbf{tetra}aquaioner ikke \textbf{hexa}aquaioner med vand.} \end{array}


Svar #2
04. januar 2021 af Stjerneskud2016

Det forstår jeg ikke. Står der ikke i opgaven at der dannes hexa og ikke tetra

mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. januar 2021 af mathon

Jo - men det gør det ikke mere rigtigt.
Jeg forstår din forvirring.

Kontakt din lærer desangånde.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2021 af mathon

Kan det være en del af opgaven at opdage
at
              \small \begin{array}{lllll}\\& Cu^{2+}\;+\;4\,H_2 O\;\longrightarrow \;\left [Cu(H_2\, O)_4 \right ]^{2+}\\ \textup{og \textbf{ikke}}\\& Cu^{2+}\;+\;6\,H_2O\;\longrightarrow \;\left [Cu(H_2\, O)_6 \right ]^{2+} \; ???\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2021 af mathon

eller ligger det i betydning af:

               om end dette ikke er helt ukontroversielt se fx Pasquarello et al., Science, 2001 291:856-859 ?                                                  
                                                  


Skriv et svar til: ladning og ligevægte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.