Fysik

Afstand mellem sol og jord udregning

05. januar 2021 af MimiJac - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

I dag er solens diameter cirka 1,5 millioner km og afstanden mellem jorden og solen er 1 AE= 150 millioner km.

Solens radius vil en dag blive 200 gange større end i dag. Vil jorden på et tidspunkt være inde i solen?

Jeg kan ikke greje hvordan jeg får det udregnet :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Regn ud, hvor stor solens diameter bliver.


Svar #2
05. januar 2021 af MimiJac

Solens diameter er 1,5 mio. km * 200=300 millioner km

Så jorden vil blive opslugt af solen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2021 af janhaa

#2

Solens diameter er 1,5 mio. km * 200=300 millioner km

Så jorden vil blive opslugt af solen?

ja


Skriv et svar til: Afstand mellem sol og jord udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.