Matematik

i en pyramide, hvor der er et kvadrat som grundflade, har siderne en sidelængde (ved bunden) 10m. Fra et hjørne i bunden af pyramiden til toppen er der 13m. Svar hurtigst muligt

05. januar 2021 af karlhummer - Niveau: 10. klasse

Find længden af højden i midten?
Find længden af højden i midten af pyramiden, hvis grundfladen er en ligesidet trekant.                                 Hint: Hvor skærer vinkelhalveringslinjerne hinanden i en ligesidet trekant?

Gerne med model på geogebra og forklaring + formel


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2021 af mathon

                       \small \begin{array}{lllll} h=\sqrt{13^2+\left ( 5\sqrt{2} \right )^2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2021 af mathon

I en ligesidet trekant skærer, vinkelhalveringslinjerne, højderne, medianerne og midtnormalerne hinanden i samme punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2021 af mathon

Svaret er derfor:
                               Vinkelhalveringslinjernes skæringspunkt er både centrum for den ligesidede trekants
                               indskrevne og omskrevne cirkel.

                            


Skriv et svar til: i en pyramide, hvor der er et kvadrat som grundflade, har siderne en sidelængde (ved bunden) 10m. Fra et hjørne i bunden af pyramiden til toppen er der 13m. Svar hurtigst muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.