Matematik

funktion

05. januar 2021 af merl0117 - Niveau: B-niveau

a) find f´(x)

En funktion f er givet ved

f(x)= 4 ln(x)-2x+8

Så skal vi starte med at differentiere

4x-lnn-1+ 2*x+8

Differentieret f´(x) = 4x-ln n-1+16x

er det differentieret rigtigt?

b) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(1,f(1))

Hvordan skal den laves?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2021 af peter lind

linjen "4x-lnn-1+ 2*x+8" er noget frygteligt rod. stryg den

f'(x) er forkert se din formelsamling side 25 formel 139 og 137

b) se formel 130 side 24


Svar #2
06. januar 2021 af merl0117

på side 24 formel 137 står der sin(x) og cos(x) hvad skal jeg bruge det til?

og på formel 139 står der at = højden af en blok , svarer til intervallets frekvens

det står forstå jeg heller ikke hvad jeg skal bruge det til?


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.