Matematik

Bestem en ligning for den linje, m der går gennem punktet (3,4) samt er vinkelret på l,

06. januar 2021 af dennis13434 - Niveau: B-niveau

Har svært ved dette emne og søger derfor feedback på det

Har vedhæftet mit svar 

Tak for tiden.

Vedhæftet fil: mat hjælp .png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2021 af Bibo53

Retningsvektoren \left(\begin{array}{c}2\\1\end{array}\right) for l er normalvektor for m. Ligningen for m er derfor

2(x-3)+1(y-4)=0,

hvilket kan omskrives til

2x+y-10=0.


Svar #2
06. januar 2021 af dennis13434

Er tværvektoren til retningsvektoren ikke netop den man skal bruge for at m er parrarel på l?

Altså n= (-1,2)

??


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2021 af Bibo53

Men m er ikke parallel med l. De to linjer er vinkelrette på hinanden, og derfor er retningsvektoren for l en normalvektor for m. Derimod skulle du bruge tværvektoren, hvis du skulle finde linjens ligning for l.


Svar #4
06. januar 2021 af dennis13434

Så ligningen for m er altså y= -2x+10


Skriv et svar til: Bestem en ligning for den linje, m der går gennem punktet (3,4) samt er vinkelret på l,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.