Matematik

For et givent radioaktivt stof reduceres strålingen med 27% pr. døgn.

14. januar 2021 af klo102030 - Niveau: A-niveau


For et givent radioaktivt stof reduceres strålingen med 27% pr. døgn.
Bestem fremskrivningsfaktoren  100/27 = 27%
Bestem halveringskonstanten ???
 


Svar #1
14. januar 2021 af klo102030

Kan det passe at jeg finder halveringskonstanten ved at sige: T0.5 = log(0.5) / 27% ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2021 af janhaa

 fremskrivningsfaktoren=1-0,27 = 0,73


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. januar 2021 af janhaa

halveringskonst: 

T(1/2)=\frac{\ln(0,5)}{\ln(0,73)}=2,2


Svar #4
14. januar 2021 af klo102030

Nårhh ja selfølgelig tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2021 af ringstedLC

#0: Desuden er

\begin{align*} \frac{100}{27} &\neq 27\% \\ \frac{27}{100} &=27\% \end{align*}

da procent betyder hundrededele.

T½ finder du i din FS (formelsamling).


Svar #6
14. januar 2021 af klo102030

Ja det var lige mig der kom til at skrive forkert op :-)


Skriv et svar til: For et givent radioaktivt stof reduceres strålingen med 27% pr. døgn.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.