Matematik

Matematik.

17. januar 2021 af Mikkel151105 - Niveau: 8. klasse

Kan en eller anden forklare mig, hvordan: a^2+2ab+b^2 kan give = 1, når a = 2 og b = -3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2021 af mathon

              22 + 2 · 2 · (-3) + (-3)2   =   4 - 12 + 9  =  -8 + 9 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

22 + 2*2*(-3) + (-3)2 =

4 - 12 + 9 =

1

Du kan også lave omskrivningen

a2 + 2ab + b2 = (a + b)2

og så har du

(2 - 3)2 = (-1)2 = 1


Skriv et svar til: Matematik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.