Matematik

Løs ligningen f´(x)=0, ud fra graf

19. januar 2021 af Mariassssssss

Hej, skal ud fra grafen løse ligningen f´(x)=0.

I forrige opgave har jeg beregnet f´(4)=-3.

Der en tangent indtegnet ved (4,3)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Du har åbenbart en tegning med en graf for f. Find et sted, hvor grafen er vandret. Aflæs den tilhørende x-værdi.


Svar #2
19. januar 2021 af Mariassssssss

Jeg har grafen her. Er godt bekendt med hældningen af tangenten skal være lig med 0. Det vil sige ved grafens toppunkter. Mit problem er mere det med at angive svaret korrekt, da toppunkterne ikke ligger præcis til aflæsning.

Vedhæftet fil:hjælp til opgave 3.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

f '(x) = 0  <=>

x = -1 ∨ x = 3


Skriv et svar til: Løs ligningen f´(x)=0, ud fra graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.