Matematik

Tangentens ligning

21. januar 2021 af Mojito101 - Niveau: B-niveau

Hej Derude. 

Hvordan skal denne opgave lige gribes an? Har lidt svært ved at få hul på den. 

Opgave: 

Bestem ligningerne for de vandrette tangenter til grafen for funktionen, f, givet ved regneforskriften f(x)=x^3-4x^2+12  

Mvh Silje. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2021 af mathon

For vandrette tangenter 
gælder:
                     \small f{\, }'(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2021 af AngelOneOne

Hej,

Prøv eventuelt at læse her: Webmatematik

Og brug så det som mathon skriver om f'(x) = 0

Du kan også læse dette indlæg: https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=492077

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #3
21. januar 2021 af Mojito101

Mange tak begge to! Det var lige det jeg skulle bruge for at komme igang, havde nemlig en idé til en løsning, men kunne ikke rigtig lige knække hvordan jeg skulle starte, men det kan jeg nu, så tak. :)


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.