Kemi

massefylde

22. januar 2021 af Stjerneskud2016 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Hvorfor er det at man i følgende opgave ar at beregningen for den molære koncentration svarer til beregningen af stofmængde til sidst. Altså hvorfor skal man ikke bruge formlen c=n*V til sidst i udregningen? men at man bare skal bruge n=m/MM

Er det fordi man allerede beregner massen af stoffet i 1000 mL og derfor har man allerede beregnet massen i den vilumen man arbejder i, på en måde?

Vedhæftet fil: massefylde.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2021 af mathon

                    \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{masse af opl\o st stof:}&m=p\cdot 10^{-2}\cdot V\cdot \rho \\\\ \textup{antal mol opl\o st stof:}&n=\frac{p\cdot 10^{-2}\cdot V\cdot \rho}{M}\\\\ \textup{molaritet:}&c=\frac{p\cdot 10^{-2}\cdot V\cdot \rho}{M\cdot V}\\\\\\\\ \textup{den almene formel:}&\mathbf{{\color{Red} c=p\cdot 10^{-2}\cdot \frac{\rho }{M}}}\\\\\\\\ \textup{her:}\\& c=68\cdot 10^{-2}\cdot \frac{1400\;\frac{g}{L} }{63.01\;\frac{g}{mol}}=15.1\;M \end{array}
                


Skriv et svar til: massefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.