Matematik

HAR BRUG FOR HJÆLP!

24. januar 2021 af Thomas0090 - Niveau: B-niveau

Har virkelig brug for hjælp i denne opagave. Håber i kan hjælpe. Tak på forhånd!

a) Annuitetsopsparing: Hvis man hver måned sætter 100 kr ind på en konto, der giver 0,5% i rente pr måned, hvor mange penge vil der være på kontoen efter 5 år?

b) Annuitetslån: Hvis man låner 10000 kr med en rente på 5% i kvartalet, hvor meget skal man betale i ydelse pr kvartal, hvis lånet skal være betalt tilbage på 3 år? Og hvad har de samlede låneomkostninger været? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2021 af MandenMedMangeHatte

Hvor er dit eget forsøg?


Svar #2
24. januar 2021 af Thomas0090

At a= 6977 kr 

og at opgave b er 1128,25 kr pr mdr

Har ikke en forklaring på det, det er derfor jeg spørger. Håber du kan forklare det for mig. Tak


Svar #3
24. januar 2021 af Thomas0090

Kan du måske hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2021 af ringstedLC

Matematikopgaver handler ikke om, at man aflæser facitlisten og så beder om en forklaring. Du skal først og fremmest lære ved at læse i din bog og i din formelsamling, prøve at nå et resultat og så tjekke med facitlisten.

Hvis dit resultat er forkert, kan det skyldes flere faktorer fx. de anvendte formler, anvendelsen af opgavens oplysninger, skrivefejl m.m. Gå dine beregninger systematisk igennem og find fejlen(e).

a) Formel (5).

b) Formel (6).


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2021 af mathon

      \small \begin{array}{lllllllll} \textbf{a)}\\& \begin{array}{llllllllllll} A_{60}=500\cdot \frac{1.005^{60}}{0.005}&&&&&&\, \, =&&\textup{kr}&6977.00 \end{array}\\\\\\ \textbf{b)}\\& \begin{array}{lllllllll} y=\frac{10^4\cdot 0.05}{1-1.05^{-12}}&&&=&&\textup{kr}&1128.25\\\\ \textup{omk}=12\cdot 1128.25-10^4&&&=&&\textup{kr}&3539.00 \end{array}\end{array}


Svar #6
24. januar 2021 af Thomas0090

Du er så god @mathon. Tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2021 af mathon

korrektion:

      \small \begin{array}{lllllllll} \textbf{a)}\\& \begin{array}{llllllllr} A_{60}=500\cdot \frac{1.005^{60}-1}{0.005}&&&&&\, =&&\textup{kr}&6977.00 \end{array}\\\\\\ \textbf{b)}\\& \begin{array}{llllllr} y=\frac{10^4\cdot 0.05}{1-1.05^{-12}}&&&=&&\textup{kr}&1128.25\\\\ \textup{omk}=12\cdot 1128.25-10^4&&&=&&\textup{kr}&3539.00 \end{array}\end{array}


Svar #8
24. januar 2021 af Thomas0090

Tak for det min ven. Du er dagens helt


Skriv et svar til: HAR BRUG FOR HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.