Matematik

areal og omkreds

24. januar 2021 af superhesten - Niveau: B-niveau

Hey, jeg har følgende opgave: 

I en rektangel er længden 5 cm længere end bredden. Arealet af rektanglet er 14 cm. Hvad er omkredsen? 

Hvordan løser jeg denne opgave? Det giver ingen mening for mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2021 af peter lind

x længden  y bredden

x = y+5

x*y = 14

Løs dette ligningssystem


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2021 af janhaa

A = x*(x+5) = 14 = x2 + 5x

x>0:

x = 2

Omkrets = 2*2 + 7*2 = 18 (cm)

Area = 2*7 = 14 (cm2)


Skriv et svar til: areal og omkreds

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.