Fysik

tryk

25. januar 2021 af Clarasorensen - Niveau: C-niveau

hvordan beregner man den første? 

skal jeg bruge denne formel:  Fop= V · ro · g 

men hvad er ro så altså densiteten? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. januar 2021 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& \begin{array}{lllll} F_{op}=m_{gran}\cdot g=\left ( 2.4\;m^3 \right )\cdot \left ( 650\;\frac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )=15319.2\;N\end{array}\\\\\\ \textbf{b)}\\& \begin{array}{lllll} V_{under}\cdot \rho _{vand}\cdot g=V\cdot \rho _{gran}\cdot g\\\\ V_{under}=V\cdot \frac{\rho _{gran}}{\rho _{vand}}\\\\ V_{under}=(2.4\;m^3)\cdot \frac{650}{1000}=1.53\;m^3\end{array}\\\\\\ \textbf{c)}\\& \begin{array}{lllll} p=\frac{1.53}{2.4}\cdot 100\%=63.75\% \end{array}\end{array}


Svar #3
25. januar 2021 af Clarasorensen

 

              tusind tak


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

c) kan findes meget nemmere! Massefylden af træet er 0,65*103kgm-3. Massefylden af vand er 1000kgm-3. Forholdet er 0,65. hvilket er 65%.. Resultatet i #2 er lidt mindre, formodentlig på grund af afrundingsfejl.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2021 af mathon

                    \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& \begin{array}{lllll} F_{op}=m_{gran}\cdot g=\left ( 2.4\;m^3 \right )\cdot \left ( 650\;\frac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )=15319.2\;N\end{array}\\\\\\ \textbf{b)}\\& \begin{array}{lllll} V_{under}\cdot \rho _{vand}\cdot g=V\cdot \rho _{gran}\cdot g\\\\ V_{under}=V\cdot \frac{\rho _{gran}}{\rho _{vand}}\\\\ V_{under}=(2.4\;m^3)\cdot \frac{650}{1000}=1.56\;m^3\end{array}\\\\\\ \textbf{c)}\\& \begin{array}{lllll} p=\frac{1.56}{2.4}\cdot 100\%=65\% \end{array}\end{array}


Svar #6
25. januar 2021 af Clarasorensen

jeg fik regnet nummer b) til 1.56 kan det passe 


Skriv et svar til: tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.