Matematik

funktion

28. januar 2021 af jacknack - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe mig med at fortælle hvilken model det er jeg skal opstille?

link med billede

Vedhæftet fil: mat ..PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2021 af peter lind

kald antal liter for x

For 0<x≤20 er prisen 6*x

for 20<x≤60 er prisen  ???


Svar #3
28. januar 2021 af jacknack

@peterlind kan du komme med en mere uddybende svar jeg er lidt lost i 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2021 af peter lind

Hvor går det galt ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2021 af StoreNord

Find prisen for 0 liter. Så har du punktet (0,f(0)).
Find prisen for 20 liter. Så har du punktet (0,f(20)).
Tegn grafen på ternet papir eller med Geogebra.
Find forskriften for grafens funktion.      (f(x)=ax+b).
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. januar 2021 af mathon

                          \small \begin{array}{lllll} f(x)=\left\{\begin{array}{lllllll} 6\cdot x&\textup{for}&0\leq x\leq 20\\ 6\cdot 20+(x-20)\cdot 4&\textup{for}&20< x\leq 60 \end{array}\right.\\\\\\ \\f(x)=\left\{\begin{array}{lllllll} 6 x&\textup{for}&0\leq x\leq 20\\ 4x+40&\textup{for}&20< x\leq 60 \end{array}\right. \end{array}


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.