Matematik

vinklen mellem to vektorer - er det rigtigt løst?

31. januar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har denne opgave (vedhæftet) og jeg har - ved hjælp af geogebra - fået vinklen mellem de to vektorer til at være: 319.76364 grader... er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2021 af janhaa

I got 40,3o


Svar #2
31. januar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet)

Hm... jeg ved ikke, hvad jeg gør forkert. Løser du også med geogebra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2021 af janhaa

#2

Hm... jeg ved ikke, hvad jeg gør forkert. Løser du også med geogebra?

NB: 360o - 40,3o = 319,7o

nei, gjør det manuelt, for hånd.


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2021 af ringstedLC

a) Der er to (eller måske tre*) vinkler mellem vektorerne; den spidse og den stumpe (360º - 40.24º = 319.75º). Når der ikke angives noget, er begge løsninger OK.

Den tredje kommer med kommandoen:

\begin{align*} \text{L\o sninger}\Bigl(\cos(v^{\circ}) &= \text{Prik}(a,b) \,/\, \bigl(\text{L\ae ngde}(a)\,\text{L\ae ngde}(b)\bigr),\;v\Bigr) \\ \left \{-40.24,40.24 \right \} \end{align*}

hvor resultatet afhænger af hvilken vektor, der referes til (Husk: Omløbsretningen er "mod uret").

I tilfældet "den spidse vinkel", brug altid:

\begin{align*} \cos(v) &= \frac{\left |\vec{a}\cdot \vec{b}\right |}{|\vec{a}|\cdot |\vec{b}|} \\ \Rightarrow v &\leq \tfrac{\pi}{2}\approx 90^{\circ} \end{align*}:


Skriv et svar til: vinklen mellem to vektorer - er det rigtigt løst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.