Fysik

opdrift opgave

01. februar 2021 af annekatrine57 - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med denne lille opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2021 af Moderatoren

Ja – skriv hvad du præcist har problemer med:

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll}\textbf{a)}\\& \textup{Opdriften p\aa \ hver ballon: }&F_{op}=\left (0.003\;m^3 \right )\cdot\left (1.185\;\frac{kg}{m^3} \right ) \cdot \left (9.82\;\frac{N}{kg} \right )=0.03491\;N\\\\ \textbf{b)}\\& \textup{Opdriften er ens, da alle}&\textup{balloner fortr\ae nger den samme m\ae ngde luft.}\\\\& \textup{Tyngdekraften p\aa \ ballonen}\\& \textup{med}\\&& \textup{vand overstiger opdriften, hvorfor den bliver liggende}\\&& \textup{luft er lig med opdriften, hvorfor den bliver liggende}\\&& \textup{helium er mindre end opdriften, hvorfor den stiger til vejrs}\\ & \textup{n\aa r den slippes.}\\\\ \textbf{c)}\\&& m_{nytte}=\left (0.003\;m^3 \right )\cdot \left ( \left (1.185\;\frac{kg}{m^3} \right ) -\left ( 0.164\;\frac{kg}{m^3} \right )\right )=\\&&\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \, 0.003063\;kg=3.063\;g \end{array}


Skriv et svar til: opdrift opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.