Matematik

Tal rækker.

03. februar 2021 af louise2214 - Niveau: C-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe med opgaverne?

Vedhæftet fil: E4 aflevering.xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2021 af Moderatoren

Ja, det er der garanteret. Start med opgave a. Hvilke problemer har du med den?


Svar #2
03. februar 2021 af louise2214

#1
Ja, det er der garanteret. Start med opgave a. Hvilke problemer har du med den?
Jeg kan ikke lige gennemskue reglen for det

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2021 af Moderatoren

Prøv at se hvad der sker med figuren når den bliver en tak større. Prøv at tegne nr. 6. 


Svar #4
03. februar 2021 af louise2214

#3
Prøv at se hvad der sker med figuren når den bliver en tak større. Prøv at tegne nr. 6.
Jeg har ingen ide.

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2021 af Moderatoren

Ok, hvad er forskellen på figur 1 og figur 2? Hvad er forskellen på figur 2 og figur 3? Hvad er forskellen på figur 4 og figur 4? 

Hint: figur 2 er en tak eller kvadrat større end figur 1.


Svar #6
03. februar 2021 af louise2214

#5
Ok, hvad er forskellen på figur 1 og figur 2? Hvad er forskellen på figur 2 og figur 3? Hvad er forskellen på figur 4 og figur 4? 

Hint: figur 2 er en tak eller kvadrat større end figur 1.
Skal jeg så ikke bruge talrækken, n^2+1?

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2021 af Moderatoren

Har du prøvet at tjekke det?


Svar #8
03. februar 2021 af louise2214

#7

Har du prøvet at tjekke det?

Jeg kom frem tilm  at, det ikke virker, er helt lost!


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. februar 2021 af Januar2021 (Slettet)

Til # 8

Du skal bruge K = ( n2 - n ) / 2

Når n = 6 er der 6 trekanter og ( 62 - 6 ) / 2 = 15 kvadrater

Når n = 7 er der 7 trekanter og ( 72 -7 ) / 2 = 21 kvadrater

Når n = 8 er der 8 trekanter og ( 82 -8 ) / 2  = 28 kvadrater

Når n = 9 er der 9 trekanter og ( 92 -9 ) / 2 = 36 kvadrater

Når n = 10 er der 10 trekanter og ( 102 -10 ) / 2 = 45 kvadrater


Skriv et svar til: Tal rækker.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.