Matematik

matematik

03. februar 2021 af majahamid04 - Niveau: 7. klasse

Har brug for hjælp til denne opgave

6) Peter valgte et tal. Han multiplicerede det med tre. Derefter multiplicerede han det tal, han valgte, med seks. De to svar han fik, lagde han sammen og dividerede med 4 og fik 9.

Find tallet

kan i måske sætte en ligning op og finde ud hvad x er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2021 af PeterValberg

Tallet kalder du x, du har således:

\frac{3x+6x}{4}=9

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
03. februar 2021 af majahamid04

Så x = 9?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2021 af mathon

                             \small \small \begin{array}{lllll} \frac{3x+6x}{4}=9\\\\ \frac{9x}{4}=9\\\\ \frac{x}{4}=1\\\\ x=4 \end{array}


Svar #4
03. februar 2021 af majahamid04

Hej har fået X til 2 

3 *2 + 6*2 / 4 = 9 

tror gerne det skulle være X=2


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2021 af mathon

(3*4 + 6*4) / 4 = 9 

36 / 4 = 9 

Du har ikke styr på dine parenteser.


Svar #6
03. februar 2021 af majahamid04

okay tak kan du hjælpe med den her opagve?

1) 1 kg vindruer koster 25 kr.

a) Hvad koster 2,6 kg?

0,4 kg?

0,035 kg?

b) Vis og beregn ved brug af uligheder, hvor mange kg man kan købe for 10 kr.? 15 kr.? 55 kr.?

?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2021 af mathon

                   \small \begin{array}{lllllr} \textbf{a)}\\& 2.6\; \textup{kg}\textup{ koster}&=&2.6\cdot 25&\textup{kr}&65.00\\\\& 0.4\; \textup{kg}\textup{ koster}&=&0.4\cdot 25&\textup{kr}&10.00\\\\& 0.035\; \textup{kg}\textup{ koster}&=&0.035\cdot 25&\textup{kr}&0.88 \end{array}


Svar #8
03. februar 2021 af majahamid04

Hvad med opgave B ?


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.