Kemi

Blandinger

04. februar 2021 af Ehhdbjbd - Niveau: C-niveau

Hej, kan I hjælpe mig med denne opgave:

Stoffet CuSO4•5H2O(s) anvendes til at lave 500 mL 0,125CuSO4•

a) Beregn massen af CuSO4•5H2O(s) som man skal bruge til at lave opløsningen

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2021 af Heptan

Beregn stofmængden (symbol n) af 500 mL 0,125CuSO4

n = cV = 0,125 mol/L * 0,500 L = 0,0625 mol

Derefter beregn massen af CuSO4•5H2O(s).

m = nM = 0,0625 mol * 249,68 g/mol = 15,6 g


Svar #2
04. februar 2021 af Ehhdbjbd

Tak for svar!

Forstår ikke helt det sidste step, hvorfor m = nM = 0,0625 mol * 249,68 g/mol = 15,6 g?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2021 af OliverHviid

Hvad er det du helt præcist du ikke forstår ved det?


Svar #4
04. februar 2021 af Ehhdbjbd

Forstår ikke helt hvorfor man ganger med 249,68g/mol, altså hvor kommer det fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2021 af OliverHviid

Det er molarmassen af CuSO4•5H2O(s).


Svar #6
04. februar 2021 af Ehhdbjbd

Er det noget man skal kunne regne ud, eller bare google?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2021 af OliverHviid

Du skal helst vide hvordan man regner det ud. Det er heldigvist meget simpelt. Du lægger simpelthen blot de forskellige molarmasser sammen for at få den samlede molarmasse af stoffet. I det her tilfælde ville molarmassen for CuSO4 f.eks. være molarmassen af 1 Cu, 1 S og 4 O. I din opgave skal du så også lægge molarmassen af 5 H2O til - det gøres på samme måde. De individuelle grundstoffers molarmasser kan du slå op på Google eller måske finde i din bog.


Skriv et svar til: Blandinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.