Matematik

Hjælp til matematik

04. februar 2021 af matias1g - Niveau: C-niveau

Opgave 4 I forbindelse med salget af en vare, kan omsætningen i kr. f(x) som funktion af det solgte antal x præsenteres ved en funktion med forskriften:

f(x)=-0,2x2+60x 

a) Vis at omsætningen er nul, hvis der sælges 0 stk. (dvs. hvis x=0) og hvis der sælges 300 stk.

b) Bestem omsætningen, hvis der sælges 100 stk. Hvis det antages, at de 100 stk. sælges til den samme pris, hvad er salgsprisen pr. stk. så?

Jeg har virkelig burg for hjælp fordi forstår ikke opgaven eller hvad man skal skrive da det ikke giver mening 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2021 af janhaa

a) f(0) = 0 og f(300) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2021 af Quarr

a)

f(0)=?..

b)

f(100)=?..

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2021 af janhaa

b)

f(100)=...


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2021 af janhaa

b)

f(100) / 100


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.