Matematik

Anvendelse i matematik (fortsæt)

04. februar 2021 af KlausBous - Niveau: C-niveau

Der gælder, at salgsprisen kan beskrives ved funktionen:

p(x)= -2x+1000 ,og 0 ≤ x ≤ 500

Hvor x er den månedlige afsætning i stk. Omkostningerne ved produktionen kan bestemmes ved funktionen C(x)= 200x+3.000, x ≥ 0

a) Bestem salgsprisen, hvis der skal afsættes 400 stk. pr. måned.

Jeg har udregnet p(400) og fået dette:

Salgspris = 200

b) Bestem den månedlige afsætning, hvis salgsprisen er 156 kr. pr. stk

Derefter har jeg sat p(x) lig med 156, dvs. 

p(x)=156=-2x+1000

c) Bestem en forskrift og definitionsmængde for omsætningen R(x)

Jeg har fået den til det her, men er det nu rigtigt?

R(x)=-2x^2+1000x

Tak for hjælp igen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2021 af ringstedLC

b) Du skal løse ligningen for at bestemme afsætningen.

c) Nej for du har ikke angivet Def(R).

Spørg om hele opgaven i samme tråd, https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1997948


Skriv et svar til: Anvendelse i matematik (fortsæt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.