Fysik

Omskrivning af formel, bevarelse af mekanisk energi

05. februar 2021 af VedIkkeHeltHvadJegSkal - Niveau: A-niveau

Hej, jeg vil gerne have hjælp til de her to opgaver:

Argumenter for at dette gælder: 0,5*m*(vslut)2 = m*g*hstart

og

Vis at formlen kan omskrives til: vslut = √2*g*hstart

√ = kvadratrodstegn

Håber i kan hjælpe, må meget gerne komme med forklaring, hvis muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2021 af ringstedLC

1. På venstre side har du Ekin og på højre side Epot. Da energien bevares, må de være lig hinanden.

2. Gang med 2 og divider med m på begge sider. Tag kvadratroden på begge sider.

NB. Sæt parentes om kvadratrodstegnets indmad. √2*g*hstart ≠ √(2*g*hstart)


Skriv et svar til: Omskrivning af formel, bevarelse af mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.