Matematik

eksponentielt vækst ( uden hjælpemidler )

06. februar 2021 af sandrai - Niveau: B-niveau

Hej sidder med en opgave uden hjælpe midler, som jeg godt kunne bruge noget hjælp til. 

jeg har vedhæftet opgaven. 

jeg har fået  a til 10*1,02^{x}   er det rigtig eller? 

b) vil jeg også gerne have lidt hjælp til :-) måske 10*1,02^13 

Vedhæftet fil: 6b-6.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2021 af Quarr

a) er rigtig

f(1)=10000000•1,021

b) er tæt på at være korrekt.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. februar 2021 af AMelev


Det er ikke rigtigt, men du er på rette spor.

x = antal år efter 2017
f(x) = indbyggertal (mio.)
Model: f(x) = 10·1.02x

a) Fra 2017 til 2018 fremskriives indbyggertallet med faktoren 1.02,så der er 10·1.02 mio. = 10.2 mio. i 2018.

b) Indbyggertallet er 13 mio., dvs 10·1.02x = 13


Svar #3
06. februar 2021 af sandrai

#2


Det er ikke rigtigt, men du er på rette spor.

x = antal år efter 2017
f(x) = indbyggertal (mio.)
Model: f(x) = 10·1.02x

a) Fra 2017 til 2018 fremskriives indbyggertallet med faktoren 1.02,så det er 10·1.02 mio. = 10.2 mio. i 2018.

b) Indbyggertallet er 13 mio., dvs 10·1.02x = 13

super mange tak! 

Så var jeg da på vej til noget rigtig :-) 


Skriv et svar til: eksponentielt vækst ( uden hjælpemidler )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.