Fysik

Hjælp til tryk i hav

07. februar 2021 af anne409x - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal lave et aflevering indefor tryk i fysik og jeg har brug for lidt hjælp

Opgave

En dykker med dykkerudstyr medbringer en trykmåler og måler ved en vis dybde trykket 450 kPa. Beregn den dybde, hvori dykkeren befinder sig. antag, at lufttrykket er 1 atm og anvemd, at saltvands densitet er 1,03 g/cm3

OPGAVE LØSNING TAK:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2021 af ringstedLC

Løs ligningen for h:

\begin{align*} p &= \rho_{saltv.} \cdot h\cdot g+p_0 \\ h &= \frac{p-p_0}{\rho_{saltv.} \cdot g} \\ &= \frac{450\cdot 10^3-101325}{1.03\cdot 10^{3} \cdot 9.82} \;\left (\frac{Pa}{\frac{kg}{m^3}\cdot \frac{m}{s^2}}=\frac{\frac{kg}{m\,\cdot \,s^2}}{\frac{kg}{m^3}\cdot \frac{m}{s^2}}=\;?_{enh}\right ) \quad ,\;1\,\text{atm.}=101325\,\text{Pa} \\ h &= \;?\,(?_{enh}) \end{align*}


Skriv et svar til: Hjælp til tryk i hav

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.