Matematik

Funktioner

08. februar 2021 af Hjælpeløselevv - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

To funktioner f og g bestemt ved

f(x)= kvadratrod x

g(x)=2x+1

Jeg skal:

Bestem f(4)

Bestem g(f(4))

Er helt lost, håber i kan hjælpe...


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2021 af ringstedLC

a)

f(4)=\sqrt{4}=\;?

b) 

\begin{align*} f(x)=\sqrt{x}\;&,\;g(x)=2x+1 \\ g\bigl(f(x)\bigr)&=2\cdot f(x)+1 \\ &=2\cdot \sqrt{x}+1 \\ g\bigl(f(4)\bigr)&=2\cdot \sqrt{4}+1= \end{align*}


Svar #2
08. februar 2021 af Hjælpeløselevv

Hej igen, som sagt er jeg ikke helt med på dette emne. Så hvis du kunne smide en kort forklaring, ville det være super fedt.

Tror også der gik noget galt med dit svar til a)


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2021 af ringstedLC

Det tror jeg nu ikke; du kan vel selv udregne √4. Dét resultat sætter du så ind i g(x).


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.