Matematik

Udregning af Potens ligning i hånden.

08. februar 2021 af Fred720k - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har en aflevering for og har en opgave hvor jeg skal løse den eksponentielle ligning 4 = 6

Nogen som kan forklarer hvordan jeg løser den?

Vedhæftet fil: wasd.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2021 af MarkRasm


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. februar 2021 af MarkRasm

4=6^x\iff \ln(4)=\ln(6^x)\iff \ln(4)=x\ln(6)\iff \frac{\ln(4)}{\ln(6)}=\frac{2\ln(2)}{\ln(6)}\approx 0.77370


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2021 af Mountifakol

Hejsa opgaven er faktisk ikke så besværligt :)

Du har følgende udtryk, som du skal løse: 4=6^{x}

Start med at bytte siderne i ligningen: 6^{x}=4

Tag dernæst logaritmen på begge sider af ligningen: x=2\log_{6}(2)

og dermed får du så resultatet x\approx 0,773706


Svar #4
09. februar 2021 af Fred720k

Mange tak for hjælpen!


Svar #5
09. februar 2021 af Fred720k

#3

Hejsa opgaven er faktisk ikke så besværligt :)

Du har følgende udtryk, som du skal løse: 4=6^{x}

Start med at bytte siderne i ligningen: 6^{x}=4

Tag dernæst logaritmen på begge sider af ligningen: x=2\log_{6}(2)

og dermed får du så resultatet x\approx 0,773706

Forresten, hvordan får du 6^x = 4 til at blive x = 2 log6 (2)?


Skriv et svar til: Udregning af Potens ligning i hånden.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.