Matematik

Hjælp til en opgave

09. februar 2021 af Hjælpmighurtigtt - Niveau: B-niveau

Hejsa kunne godt bruge en hjælpende hånd til de to nedenstående opgaver :) tak på forhånd

Omkostningerne ved fremstilling af ”Grillens Favorit Menu” kan beskrives ved funktionen K(x)=0.1x^3-x^2+20x+80, hvor x er antal solgte menuer på en gennemsnitlig time. 
Prisen for én menu er sat til 50 kr. 

a) Hvad er forskriften for den gennemsnitlige omsætning pr. time?

b) I skal bestemme det antal menuer, der giver den optimale avance pr. time samt hvor stor denne avance er.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2021 af PeterValberg

a) Hvis x er antal solgte menuer på en gennemsnitlig time
    og hver menu koster 50 kr. så må forskriften for den
    gennemsnitlige omsætning pr. time vel være:

O(x)=50x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2021 af AMelev

b) avance = omsætning - omkostninger
f(x) = .....
Bestem max på sædvanlig vis.


Svar #3
09. februar 2021 af Hjælpmighurtigtt

Mange tak.

b) Når jeg udregner den afledte funktion til at være 0 i nspire står der den er "false" hvad skal det betyde i forhold til maksimum?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2021 af AMelev

Det betyder, at der ikke er løsninger. Du må have lavet et eller andet galt. Læg lige et af det, du har lavet i Nspire, op.

f(x) er et 2.gradspolynomium, så du kan alternativt bruge toppunktsformlen.


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.