Matematik

Matematik Rumgeometri Kageform

15. februar 2021 af Kristianskolenord - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder fast i min matematik aflevering. Kan nogle muligvis hjælpe mig med følgende opgaver: 

En kageform har en facon som en keglestub. Højden er h= 2 cm, radius i bunden er r= 1,5 cm og radius i toppen er R=2,5 cm.

a) bestem volumen af kageformen 

b) bestem overfladearealet af af kageformen 

Når kagen bages dannes en kuglekalot ovenpå keglestubben. Denne kuglekalot har højden p=0,75cm og skal pyntes med glasur.

c) bestem overfladearealet af kuglekalotten


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2021 af peter lind

 se din formelsamlig eller https://da.wikipedia.org/wiki/Keglestub 


Svar #2
15. februar 2021 af Kristianskolenord

kan dog ikke se overfladearealet i det link du har sendt


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2021 af peter lind

Det står i det allerførste afsnit


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\& \textbf{Overflade af}\\& \textbf{kuglekalot:}\\&& O=2\pi\cdot p\cdot R=2\pi\cdot \left ( 0.75\;cm \right )\cdot \left ( 2.5\;cm \right )=11.781\;cm^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& \textbf{Overflade af}\\& \textbf{kageform:}\\&& O_{\textup{kageform}}=\pi\cdot r^2+\pi\cdot \sqrt{h^2+(R-r)^2}\cdot \left ( R+r \right ) \end{array}


Svar #6
18. februar 2021 af Kristianskolenord

Tak for hjælpen kan du måske tage et kig på om jeg har gjort det korrekt?

Vedhæftet fil:Kageform opgave .pdf

Skriv et svar til: Matematik Rumgeometri Kageform

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.