Fysik

Tryk og atmosfære

17. februar 2021 af louisesørensen2 - Niveau: B-niveau

Hej derude,

Jeg kan simpelthen ikke løse en eneste af følgende tre del opgaver, a, b og c.

Jeg ved jeg skal bruge p=\frac{F}{m^{2}}=\frac{m*g}{m^{2}}

Jeg tror jeg skal bruge 1 atm = 1013 hPa, det er i hvert fald det jeg har regnet på.

mit svar til a) lyder som følgende:

1013 \frac{N}{m^{2}}*m^{2}=F

Men jeg kan virkelig ikke få det til at give 100kN som facit listen ønsker...

Og mine besvarelser på b) og c) er helt henne i hampen..

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2021 af peter lind

Atmosfærens tryk er 1013 kP ikke 1030 pascal

Tyngdekrafte er m*g

Gang massen/m2 med jordes areal


Svar #2
17. februar 2021 af louisesørensen2

Der står hellere ikke noget med 1030 pascal nogen steder, men jeg glemte 10^2 foran 1013.

Derudover siger min fysik bog følgende:

"Atmosfærens gennemsnitstryk er omkring 1013 hPa. Dette tryk er lig med 1 atmosfære"


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Atmosfærens gennemsnitlige tryk er 1013hP (ikke kP). Sådan som opgaven er formuleret, antydes det, at man ikke skal regne særlig præcist, så det er tilladt at regne med 1atm = 1000hP. Jeg tror, det er det, der har drillet dig.


Skriv et svar til: Tryk og atmosfære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.