Matematik

Opgave 564 fra Mat AB1

22. februar 2021 af Ceciliehansen02 - Niveau: A-niveau

Hej. Er der måske en, der vil hjælpe? Jeg er stået lidt af.

Inkubationstiden for bananfluers æg afhænger af temperaturen og kan beskrives ved funktionen:                f(x) = 14,1 + 1208 * e^-0,207x,

Hvor f(x) er inkubationstiden målt i timer, og x er temperaturen målt i °C

a. Beregn inkubationstiden for æg, der har temperaturen 30 °C.

Et æg har inkubationstiden 40 timer. Bestem ægets temperatur. 

b. Hvad betyder tallet 14,1 i forskriften?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2021 af janhaa

a)

f(30)

b)

f(x) = 40


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2021 af janhaa

b)

 14,1 timer er den minste inkubationstid som kan oppnås


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2021 af janhaa

\lim_{x \,\,\to"stor"} f(x)=14,1


Skriv et svar til: Opgave 564 fra Mat AB1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.