Matematik

Hjælp til gældsannuitet ligning (isolering af n)??

23. februar 2021 af KrAiCeCe - Niveau: C-niveau

Hvordan isolerer jeg n i denne ligning???


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2021 af janhaa

1-(1,012)^{-n}=0,3\\ \\ (1,012)^{-n}=0,7\\ \\ -n*\lg(1,012)=\lg(0,7)\\ \\n=30


Svar #2
23. februar 2021 af KrAiCeCe

#1

1-(1,012)^{-n}=0,3\\ \\ (1,012)^{-n}=0,7\\ \\ -n*\lg(1,012)=\lg(0,7)\\ \\n=30

Hvordan får du 1-(1,012)^-n over på venstre side af lighedstegnet?


Svar #3
23. februar 2021 af KrAiCeCe

#1

1-(1,012)^{-n}=0,3\\ \\ (1,012)^{-n}=0,7\\ \\ -n*\lg(1,012)=\lg(0,7)\\ \\n=30

Nevermind, har fundet ud af det, TUSIND TAK!!! <3 


Skriv et svar til: Hjælp til gældsannuitet ligning (isolering af n)??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.