Kemi

Gassens tryk

24. februar 2021 af mettejuhk - Niveau: B-niveau

En portion neon spærres inde i en beholder hvis rumfang konstant er 375 ml. Beholderen anbringes i et termostatbad der holdes konstant på temperaturen 22,0 grader. Efter at der indtrådt temperaturligevægt aflæses gassens tryk til 1,37 bar.

Beregn gassens tryk når der indtrådt temperaturligevægt.

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2021 af mathon

Hvilken temperatur havde neonen, inden den blev anbragt i termostatbadet?


Svar #2
24. februar 2021 af mettejuhk

44 grader

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2021 af mathon

og hvilket begyndelsestryk p1?

                 \small \begin{array}{lllll}& p=k\cdot T\\\\ \textup{hvoraf}\\& \frac{p_2}{p_1}=\frac{T_2}{T_1}\\\\& p_2=\frac{273+22}{273+44}\cdot p_1\\\\& p_2=\frac{295}{317}\cdot p_1\\\\& p_2=0.93\cdot p_1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2021 af xbxlxcaa

Vi magler enten information om en initial stofmængde her eller en initial tryk.


Skriv et svar til: Gassens tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.