Matematik

Sammenhæng mellem pris og afsætning

25. februar 2021 af Brugforhjælpo - Niveau: C-niveau

Jeg har den her opgave om sammenhængen mellem pris og afsætning og en hvor jeg skal finde en forskrift for sammenhængen mellem pris og afsætning. Opgaven kommer her:

"Sanistål har undersøgt sammenhængen mellem pris og afsætning af stål blandt deres største kunder. De har fundet følgende sammenhænge. Hvis prisen pr. kg stål er 5,00 kr. bliver afsætningen 8000 kg. Er prisen derimod 6 kr. bliver afsætningen 3000 kg"

Og spørgsmålene kommer her:

"Bestemt ved grafisk løsning sammenhængen mellem pris og afsætning"

"Beregn en forskrift der viser sammenhængen mellem pris og afsætning for stål"

Håber jeg kan få hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2021 af mathon

Foretag lineær regression.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2021 af mathon

eller når y er afsætningen og x er kg-prisen


         \begin{array}{llllll} & y_2-y_1=a\cdot (x_2-x_1)\\\\& 8000-3000=a\cdot (5-6)\\\\& -5000=a\\\\& y=-5000x+b\\\\ \textup{og}\\&8000=-5000\cdot 5+b\\\\& b=33000\\\\\\& y=-5000x+33000 \end{array}


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem pris og afsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.