Kemi

Afstemning af en Redoxreaktion (Oxidation af alkoholer)

25. februar 2021 af Karozz - Niveau: B-niveau

Jeg skal have afstemt denne reaktion, og jeg kan ikke se mig ud af min(e) fejl.

Mine udregninger kan ses i vedhæftningen:

Vedhæftet fil: Redox.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2021 af Januar2021 (Slettet)

Ret 7 Hpå venste side af reaktionspilen til 6 H+


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2021 af mathon

             \small \small \begin{array}{llllll} R\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{C}H_2OH\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\;\longrightarrow \;R\overset{\mathbf{{\color{Red} +1}}}{C}HO\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{Mn}{^{2+}} \end{array}

\small \begin{array}{lccc} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ C&2&&5\\ Mn&&5&2 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

             \small \begin{array}{llllll} 5\,RCH_2OH\;+\;2\,Mn{O_4}^-\;\longrightarrow \;5\,RCHO\;+\;2\,Mn{^{2+}} \end{array}

\textup{afstemning af ladning:}

             \small \begin{array}{llllll} 5\,RCH_2OH\;+\;2\,Mn{O_4}^-\;+\;6\,H^+\;\longrightarrow \;5\,RCHO\;+\;2\,Mn{^{2+}} \end{array}

\textup{afstemning af hydrogen:}

             \small \begin{array}{llllll} 5\,RCH_2OH\;+\;2\,Mn{O_4}^-\;+\;6\,H^+\;\longrightarrow \;5\,RCHO\;+\;2\,Mn{^{2+}}\;+\;8\,H_2O \end{array}

\textup{oxygen stemmer.}


Skriv et svar til: Afstemning af en Redoxreaktion (Oxidation af alkoholer)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.