Matematik

Kræfter ved vektorer

25. februar 2021 af LineKlit - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg sidder med en opgave omkring vektorer. Opgaven handler om en bil der kører op ad bakke. Jeg skal beskrive hvordan kræfterne ændre sig alt efter hvor stejl bakken er, hvor tung bilen er osv. Jeg er i tvivl om hvordan de forskellige ting påvirker kræfterne, og håber på at der er nogen her der kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2021 af mathon

Tegn det og få overblik
over
              • den langs vejen nedadbakke-rettede krafts afhængighed af hældningen
              • normalkraftens afhængighed af hældningen
              • friktionskraftens afhængighed af hældningen
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2021 af mathon

Kørselsretningen regnes positiv:

    den langs vejen nedadbakke-rettede krafts afhængighed af hældningen:

                         \small \begin{array}{lllll} -m\cdot g\cdot \sin(\alpha) \end{array}

normalkraftens afhængighed af hældningen:

                             \small \begin{array}{lllll} m\cdot g\cdot \cos(\alpha) \end{array}       vinkelret op fra vejen

friktionskraftens afhængighed af hældningen

                           \small \begin{array}{lllll} -\mu\cdot m\cdot g\cdot \cos(\alpha) \end{array}

     


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2021 af mathon

\small \alpha er vejens hældningsvinkel med vandret.

\small \mu er den dynamiske friktionskoefficient.


Skriv et svar til: Kræfter ved vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.