Matematik

Tangenten til grafen for f i P

26. februar 2021 af Emilie76 - Niveau: A-niveau

En funktion fer en løsning til differentialligningen 

dy/dx = y/x + 3*x + 1;

Grafen for f går gennem punktet P(2, 6)

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i P


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2021 af peter lind

Du kan indsætte punktets koordinater i højresiden af ligningen. Derved får du hældningen af tangenten


Svar #2
27. februar 2021 af Emilie76

#1

Du kan indsætte punktets koordinater i højresiden af ligningen. Derved får du hældningen af tangenten

Ja, det får jeg til 10 


Svar #3
06. marts 2021 af Emilie76

#1

Du kan indsætte punktets koordinater i højresiden af ligningen. Derved får du hældningen af tangenten

Ja det har jeg gjort. Hvordan kommer jeg videre 

Jeg løser differentialligningen 

f ' (2) = 6/2 + 3*2 + 1;
f ' (2) = 3 + 6 + 1;
f ' (2)= 10 

Nu ved jeg  at 
f ' (2) = 10;
og nu bestemmer jeg en ligningen for tangenten til grafen for f i punktet P(2, 6);

Jeg bruger formel 130, for tangentens ligning
y = f ' (x0) * (x - x0) + f (x0) 

Jeg ved at svaret skal give y = 10*x - 14





 


Skriv et svar til: Tangenten til grafen for f i P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.