Matematik

Hjælp til løsning af ligning

27. februar 2021 af jlj95 - Niveau: B-niveau

Hej er der en der kan hjælpe mig på vej her med denne ligning - jeg har helt glemt hvordan jeg gør: 

\left ( x+3 \right )^{2}=36

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2021 af mathon

                      \small \begin{array}{llllll} \left ( x+3 \right )^2=6^2\\\\ x+3=\mp6\\\\ x=-3\mp6\\\\ x=\left\{\begin{matrix} -9\\3 \end{matrix}\right. \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. februar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

(x + 3)2 = 36  <=>

(x + 3) = ±6  <=>

x = 3 ∨ x = -9


Svar #3
27. februar 2021 af jlj95

Tak!


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.