Matematik

Differentialregning - er det rigtigt beregnet?

28. februar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har denne funktion (vedhæftet), og jeg skal finde f(3) og så f'(3).

Jeg har fået f(3)=-1

og f'(3)= 28

Er det rigtigt? I så fald hvordan løser jeg ligningen f'(x) = 0?

Tak på forhånd!!


Svar #1
28. februar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet)

Eller er f'(3) = 4???


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2021 af mathon

                       \small \small \begin{array}{llll} f{\, }'(x)=4x-8\\\\ f{\, }'(3)=4\cdot 3-8=4 \\\\\\ f{\, }'(x)=4x-8=0\\\\ 4\left (x- 2 \right )=0\\\\ x=2 \end{array}


Svar #4
28. februar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet)

Tak. Og var den første opgave løst rigtigt? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. februar 2021 af mathon

    Ja.


Svar #6
28. februar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet)

Hvordan løser jeg ligningen f'(x)=0...?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. februar 2021 af OliverHviid

f ' (x)=0 er jo blevet løst her. Se #4.


Svar #8
28. februar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet)

Det overså jeg. Tak!!!


Skriv et svar til: Differentialregning - er det rigtigt beregnet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.